Onmisbare promoties én speciale aanbiedingen! Bestel nu uw materialen bij Igepa aan de beste prijs en bespaar geld!
 
Navigeer eenvoudig in de rubriek Solden. Via de handige onderliggende productgroepen of filters kan u snel uw favoriete soldenartikel shoppen.
 
Ontdek onze solden


Wegwijs door het nieuw voorstel voor Verpakkingsverordering

De stijging in het gemiddeld verpakkingsmateriaal per Europeaan toont aan dat nieuwe wetgeving noodzakelijk is. Om de bijdrage van verpakkingsmateriaal aan de klimaatcrisis te beperken, werd in 2022 een nieuw voorstel voor de Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) ingediend. De voorgestelde wetgeving heeft als voornaamste doel om tegen 2040 een reductie van 15% te bereiken in het verpakkingsafval per lidstaat, per hoofd van de bevolking, ten opzichte van het niveau van 2018. 

Hoewel het voorlopig slechts om een wetsvoorstel gaat, wil Igepa er voor zorgen dat zijn klanten voorbereid zijn voor wanneer de PPWR van kracht gaat. Igepa vindt het belangrijk dat producten beschermd zijn gedurende hun transport. Om deze reden biedt Igepa u enkele tips en oplossingen om uw producten duurzaam te verpakken.

Lees meerQ&A Packaging

Igepa, al decennia lang actief in diverse markten, stelt graag zijn pijler ‘Packaging’ voor. We onderscheiden ons door een breed gamma aan verpakkingsmaterialen, gekoppeld aan expertise en een logistiek apparaat om ‘u’ tegen te zeggen. Ons team bestaat stuk voor stuk uit ervaren mensen met soms meer dan 10 jaar anciënniteit op de teller. Velen hebben reeds eerder ervaring opgedaan bij Igepa in de grafische en office sector. Zowel extern als intern ligt de focus op klantenservice. Beiden worden technisch ondersteund door een ervaren productmanager.

Q&A met Serge De Crits (Sales Director) en Anthony Vervarcke (Sales Manager).

Wat zijn de grootste uitdagingen in de verpakkingsmarkt in de toekomst?

Verpakking is een noodzakelijk kwaad, een pure kost voor onze klant, maar wel een heel belangrijke factor. Wij denken constant mee met onze klanten om te kijken hoe ze hun verpakking tot een minimum kunnen herleiden om zo transportkosten te beperken. Maar we boeten niet in op een degelijke en duurzame bescherming van de producten. De meeste van onze verpakkingsmaterialen zijn dan ook recycleerbaar en/of bestaan uit gerecycleerd materiaal.

Welke eco/duurzame verpakkingen hebben jullie in het assortiment?

Ons ecologisch assortiment breidt alsmaar verder uit. Er is geen reden meer om niet voor een duurzaam alternatief te kiezen. Naast onze verschillende dozen die uit gerecycleerd materiaal bestaan, hebben we ook kraft tape ter beschikking, bubbelfolie die bijna uit 100% gerecylceerd materiaal bestaat, enz. Ook in de opvulmaterialen hebben we alternatieven zoals onze blue ocean luchtzakjes gemaakt uit 100% gerecycleerd materiaal en kraft papier FSC® (gerecycleerd en recycleerbaar). Omwikkelen kan met onze topper ecowrapp: deze rollen hebben geen kartonnen koker meer, dus minder afval en ergonomischer zonder aan kwaliteit in te boeten.

Bieden jullie verpakkingen op maat aan, speciale vormen, bedrukt, …?

Uiteraard! We bekijken altijd eerst wat we kunnen aanbieden uit onze voorraad want dat is het snelst natuurlijk. Maar we bieden zeker de mogelijkheid om dozen, tape, folie en karton met eigen logo en ontwerp te leveren. Als groothandel hebben we het voordeel om met veel verschillende partners samen te werken. Hierdoor kunnen we een waaier aan snelle oplossingen bieden.

Wat zijn de huidige trends/noden in de verpakkingswereld? 

Iedereen wil minder verpakking maar een goede, degelijke verpakking is echt noodzakelijk. Wij ontzorgen de klant en denken mee van A tot Z. Met de algemeen stijgende kosten is het belangrijk dat onze klanten hun working capital onder controle kunnen houden. Stockage is een grote kost. We krijgen meer en meer de vraag om kleinere volumes aan te leveren. Ons ruim magazijn en eigen logistieke dienst maken van ons de ideale partner. Wij kunnen binnen de 48u op afroep uitleveren en indien nodig binnen de 24u of de klant kan de dag zelf afhalen.

Meer weten over onze verpakkingen?

Igepa is totaalleverancier van verpakkingsmaterialen en golfkartonnen verpakkingen. Wij helpen u graag bij het maken van keuzes voor duurzame verpakkingsoplossingen. Neem gerust contact op met één van onze verpakkingsspecialisten. Wij helpen u graag verder!

Tel. 09 325 45 46 of [email protected]


Snelle levering

Igepa beschikt in België over 2 magazijnen met in totaal 42.000 paletplaatsen. Wij leveren dagelijks zo'n 275 ton goederen bij ongeveer 650 klanten dankzij een vloot van 50 eigen vrachtwagens. 

Levering in 24u tijd en dit voor iedere bestelling ter waarde van minstens € 200 (excl. btw)!

Webshop

Afroepvoorraad

Igepa biedt maximale ontzorging op het gebied van logistieke verpakkingsprocessen door uw voorraden in ons magazijn op te slaan.

Gezamenlijk bepalen we welke producten en hoeveelheden u nodig hebt. Na productie, ontvangst en kwaliteitscontrole slaan wij uw verpakkingsmaterialen op in ons magazijn en kunnen deze binnen 24 uur leveren dankzij ons efficiënte afroepsysteem en ons eigen logistiek netwerk.

Wat zijn de voordelen?

 • Meer opslagcapaciteit en ruimte voor andere activiteiten.
 • Al uw verpakkingen centraal opgeslagen. Ons magazijn is ingericht voor opslag onder optimale condities.
 •  Lagere investering in voorraad.
 • Scherpe inkoopprijzen.
 • Reductie van risico, werkkapitaal en logistieke kosten.
 • Geen zorgen meer!

Klantvriendelijk omgaan met retourverpakkingen

Veel webshop bedrijven hebben te maken met retouren. Gratis producten terugsturen is voor online consumenten een belangrijk koopmotief. Behalve gratis retourneren heeft het hele proces een enorme impact op de klanttevredenheid.

Vaak wordt een aankoop retour gestuurd, omdat het niet voldeed aan de verwachtingen.

Maak retouren eenvoudig en toegankelijk voor klanten
Producten terugsturen is in onze online economie een belangrijk gedeelte van de “customer journey”. Hoe eenvoudiger het proces, hoe eerder consumenten geneigd zijn de volgende keer weer te kopen bij u.

Voor de aankoop bekijken veel consumenten het retourbeleid op uw website. Beschrijf het retourproces zo simpel een eenvoudig mogelijk. Geef stap voor stap aan wat de klant moet doen om een aankoop te kunnen retourneren. Maak de drempel zo laag mogelijk voor klanten om producten terug te sturen.

 • Stuur een coex verzendzak mee in uw verzendverpakking.
 • Maak uw retour portvrij en stuur altijd een kant en klare retour label mee. Eenvoudig voor de klant!
 • Gebruik verzendverpakkingen met dubbele kleefstrook. Deze zijn geschikt voor retourzendingen.
 • Maakt u gebruik van verpakking met sluitklep? Stuur dan een sluitzegel met extra lijm mee voor een sterke afsluiting van uw verpakking.
 • Reduceer opvul- en beschermmateriaal door gebruik te maken van stevige verzendverpakkingen.