lichtkoepels
Lightbow lichtkoepels

Lightbow lichtkoepels zijn een veel gekozen oplossing om daglicht binnen te brengen in allerhande gebouwen.

Lichtkoepels

Lichtkoepels

lichtkoepel acrylaat

Acrylaat 

Onze acrylaat lichtkoepels zijn beschikbaar in helder of opaal. Acrylaat is een slagvaste kunststof, 25 keer slagvaster dan glas, en is tevens bestand tegen UV-licht waardoor verkleuring onmogelijk is. Onze acrylaat kunststof lichtkoepels zijn door hun sterke prijs-kwaliteitverhouding een veel gekozen oplossing om het daglicht binnen te brengen in allerhande gebouwen. 

De acrylaat lichtkoepels worden geproduceerd in verschillende wanddiktes gaande van 1-wandig tot 5-wandig. 

Ons gamma bestaat uit rechthoekige, vierkante en ronde lichtkoepels, en dit zowel in bolle als piramidale uitvoering. 

Onze lichtkoepels voldoen aan de CE norm EN 1873. 

Lichtkoepel polycarbonaat

Polycarbonaat 

Onze polycarbonaat lichtkoepels, ook wel pantserkoepels genoemd, beschikken over een ongeziene slagvastheid. De slagvastheid is 300 keer hoger dan die van glas wat deze koepels quasi onbreekbaar maakt. Tevens leveren ze een uitstekende weersbestendigheid. In combinatie met onze ‘one-way’ schroeven zijn deze lichtkoepels dé ideale oplossing voor inbraakgevoelige gebouwen. 

De polycarbonaat lichtkoepels worden geproduceerd in verschillende wanddiktes gaande van 1-wandig tot 5-wandig. Hiervan is de eerste schaal altijd standaard polycarbonaat. De andere schalen kunnen eveneens in polycarbonaat geproduceerd worden, maar een combinatie met acrylaat is ook mogelijk. 

Ons gamma bestaat uit rechthoekige, vierkante en ronde lichtkoepels, en dit zowel in bolle als piramidale uitvoering. 

 Onze lichtkoepels voldoen aan de CE norm EN 1873.

Lichtkoepel solar control

Solar control 

Onze solar control lichtkoepels zijn zonwerend én slagvast. Deze koepels houden infraroodstralen tegen wat resulteert in een maximale lichtinval in het gebouw en een minimale opwarming van het gebouw. De koepel heeft een lichtgrijze look maar blijft een heldere indruk wekken in het gebouw met een hoge lichtdoorlaatbaarheid. 

Deze lichtkoepels worden geproduceerd in verschillende wanddiktes gaande van 1-wandig tot 5-wandig. De eerste schaal is altijd solar control polycarbonaat, de andere schalen kunnen in helder of opaal polycarbonaat of acrylaat geproduceerd worden. 

Ons gamma bestaat uit rechthoekige, vierkante en ronde lichtkoepels, en dit zowel in bolle als piramidale uitvoering. 

 Onze lichtkoepels voldoen aan de CE norm EN 1873.


Opstanden

Opstanden polyester

Polyester

Deze opstanden zijn gemaakt uit glasvezelversterkt polyester en zijn zeer robuust, stevig en stabiel. 

Een polyester opstand is ideaal om zware openingsmechanismen te dragen. De verschillende hoogtes die wij aanbieden zijn 15 cm, 30 cm en 50 cm. Ze zijn telkens geïsoleerd met polyurethaan schuim. De binnenzijde van de opstanden zijn glad en hoeven geen extra afwerking. 

Polyester opstanden zijn uitermate geschikt om in te werken met elk type dakbedekking. Ze zijn zowel in schuine als rechte uitvoering verkrijgbaar.  

opstanden galva

Galva

Onze galva opstanden zijn vervaardigd uit verzinkte staalplaten met een dikte van 1,5 tot 2 mm. Ze zijn geïsoleerd met hard polyurethaanschuim dikte 40 mm. 

De standaard hoogtes zijn 15 cm en 30 cm, andere hoogtes kunnen ook op maat gemaakt worden. Deze opstanden zijn enkel recht te verkrijgen en zijn zeer stevig. Bovendien vormen ze ideale oplossingen voor industriële rook- en warmteafvoertoepassingen.

opstanden pvc

PVC

Onze PVC opstanden zijn vervaardigd uit hoogslagvast PVC en bevatten een isolerende kamerstructuur. Deze opstanden zijn licht in gewicht, recycleerbaar en isolerend. De opstanden hebben een gladde binnenzijde en kunnen makkelijk geplaatst worden. Ze zijn tevens makkelijk combineerbaar met onze handspindels en electromotoren om uw lichtkoepel te openen voor ventilatie.

Bepaalde modellen kunnen voorzien worden van een extra isolerende polystyreen of pur vulling. Wij bieden standaard 15 en 30 cm hoogtes aan in de schuine uitvoeringen en 16 cm in de rechte uitvoering, alsook rechte opzetopstanden voor renovaties hebben wij in ons gamma. 


Kaders en RWA

Verluchtingskader
verluchtingskader met bedieningssysteem

Verluchtingskaders met bedieningssystemen

Het nut van een lichtkoepel gaat verder dan het daglicht binnenbrengen; lichtkoepels worden meer en meer gebruikt om ook de ruimte op een natuurlijke manier te ventileren. Dit kan door middel van een verluchtingskader met bedieningssysteem die tussen de koepel en de opstand geplaatst wordt. 

De verluchtingskaders bestaan in PVC of aluminium. Beiden bevatten scharnieren en bevestigingsbeugels om de bedieningssystemen gemakkelijk te monteren. Een verluchtingskader kan manueel bediend worden door middel van een handspindel en een bedieningsstok. Voor grote afmetingen werken we met tandemspindels en een koppelstang. Anderzijds kan er ook elektrisch bediend worden met een elektrische spindelmotor. Onze spindelmotoren zijn verkrijgbaar in slaglengtes vanaf 18 cm tot 100cm; telkens in 24V of 230V. Voor grote koepels werken we ook hier met een tandemsysteem.


Dakbetredingskader
dakbetredingskader

Dakbetredingskaders

Deze kaders creëren een volwaardige doorgang tot het dak. Het daglicht wordt nog steeds binnengebracht door de koepel en als extra troef kan men het dak gaan betreden. De openingshoek bedraagt 80° en gaat manueel open en dicht door middel van voorgemonteerde gasveerpompen, scharnieren en een klink of gaat elektrisch open door middel van een electromotor 230V. 

Dakbetredingskaders zijn beschikbaar in PVC of aluminium.

RWA

Rook- en warmteafvoersystemen worden gebruikt om in geval van brand de rook en warmte af te voeren op een gecontroleerde manier via het dak. De wetgeving verplicht RWA in bepaalde types van gebouwen. 

Ons rook- en warmteafvoersysteem zorgt voor rookvrije zones met een verbeterde zichtbaarheid tijdens de brand, om zo een veilige en snelle evacuatie te kunnen organiseren. 

Onze RWA-systemen hebben een CE-certificatie en voldoen aan de Europese norm EN 12101-2:2003 alsook aan de Belgische norm NBN S21 208-3:2018 die bekrachtigd is door een Koninklijk Besluit en die verwijst naar de Europese norm 12101-2:2003. 

Dankzij onze RWA met lichtkoepel wordt ook hier het natuurlijk daglicht binnengebracht in trappenhallen en industriegebouwen. 

De lichtkoepel in combinatie met een geïsoleerde opstand, verstevigd aluminiumkader met openingssysteem 145°, sturingscentrale en rode prioritaire brandweerknop vormen het CE-gekeurd totaalpakket.   


toebehoren lichtkoepels

Elektro en andere toebehoren

Naast de manuele en elektrische bedieningssystemen voor de verluchtingskaders bevat ons gamma ook kettingmotoren. Deze zijn beschikbaar in 24V en 230V en de slaglengtes variëren van 450 mm tot 800 mm. 

Ook insectengazen, zonweringen en anti-inbraakroosters worden gemaakt voor elke gewenste dagmaat. Insectengazen zijn monteerbaar tussen het verluchtingskader en de lichtkoepel, voorzien van een kleefstrip. 

Onze binnenzonweringen zijn plissé gordijnen die manueel of elektrisch bediend kunnen worden. Beiden zijn beschikbaar in een witte uitvoering om de zon tegen te houden of in een grijze uitvoering om de ruimte volledig te verduisteren. 

Wij bieden ook anti-inbraakroosters aan die tussen de koepel en de opstand geplaatst kunnen worden; deze zijn beschikbaar in het wit al dan niet gegalvaniseerd.


PVC dagkantafwerking

Dagkantafwerking in PVC

Onze PVC dagkantafwerking wordt op maat gemaakt met PVC K plaatmateriaal. Dankzij een PVC dagkantafwerking bekomt men een nette afwerking tussen het binnenplafond en de opstand en dient men geen gyproc meer te voorzien.

Dagkantkokers zijn beschikbaar in ronde, vierkante of rechthoekige uitvoering.